Vacatureladder stages voor studenten Faculteit der Medische Wetenschappen

 
Wetensch. stage RCT naar nieuwe Parkinson-behandelingen (MSc/BSc)
#1
Department of Physiology


28-06-2022 07:06
Beste studenten,

Voor de TALISMAN-studie zijn wij op zoek naar een BMW-, BMS- of GNK-student die bij ons een wetenschappelijke stage wil lopen met veel patiëntencontact en eigen verantwoordelijkheid. Dit project is geschikt voor een korte (3-5 maanden) alsmede lange (>6 maanden) stage. De stage wordt afhankelijk van doelen en ervaring ingericht en is daarmee geschikt voor MSc- maar ook BSc-studenten.

De TALISMAN-studie is een samenwerking tussen de afdelingen Neurologie en Fysiologie, en gaat op zoek naar nieuwe behandelingen voor de ziekte van Parkinson. Het project waar je aan zult meewerken bestaat uit een RCT naar het effect van hypoxie-therapie (een opkomende therapie die o.a. gebruikt wordt in cardiopulmonale patiëntgroepen) op patiënten met de ziekte van Parkinson (ZvP). Dit is de eerste studie die het effect van dit soort therapieën bij de ZvP onderzoekt en de studie zal veel nieuwe inzichten geven in de ziekte zelf, factoren die symptomen van deze ziekte beïnvloeden en hopelijk aanknopingspunten geven voor nieuwe behandelingen voor de ZvP. De studie is sinds maart van dit jaar in volle gang en de tweede helft hopen we met jouw hulp tot een succesvol einde te brengen! Je kunt tevens meehelpen aan het ontwerpen van het protocol van de opvolgende fase-II-trial.

Tijdens de eerste trial worden de effecten van verschillende intensiteiten van deze behandeling op mensen met Parkinson neurologisch en fysiologisch getest door middel van onder andere lichamelijk onderzoek, technische metingen en bloedonderzoek. Omdat de studie tijdens je stage afgerond wordt, is er al een hoop data beschikbaar om te analyseren.

De werkzaamheden zijn in overleg met jouw doelen en kunnen onder andere bestaan uit:
• Helpen bij de behandeling en het monitoren en testen van de effecten, veel mogelijkheden praktisch bij te dragen aan de studie
• Uitvoeren van metingen
• Data analyseren
• Mogelijkheid om eigen onderzoeksvragen uit te werken binnen deze populatie.
• Deelname aan high-impact wetenschappelijke publicaties (meeschrijven, analyseren en auteurschap)
• Meewerken aan de opzet en uitwerking van het vervolgonderzoek

https://www.radboudumc.nl/en/research/departments/physiology