Ad Valvas

Update tegemoetkoming reiskosten voor geneeskundestudenten.

GNK studenten bachelor en master

Beste studenten,

 

In deze e-mail ontvang je een update over de tegemoetkoming reiskosten voor geneeskunde studenten.

 

Op 1 oktober 2018 is er gecommuniceerd dat er een nieuwe regeling tegemoetkoming van de reiskosten ingevoerd zou worden. Het Radboudumc had een regeling voor tegemoetkoming van reiskosten voor studenten geneeskunde. Deze regeling was verouderd, ingewikkeld en sloot niet aan bij reiskosten die tijdens de bachelor van het huidige curriculum worden gemaakt. In de regeling van 1 oktober 2018 werd gecommuniceerd dat iedere student € 500 tegemoetkoming voor reiskosten zou ontvangen na het afronden van de master, voor reiskosten die gemaakt zijn tijdens de bachelor en de master. De nieuwe regeling zou ingaan vanaf cogroep 203.

 

Omdat er over deze tegemoetkoming reiskosten zaken afgestemd moesten worden met de belastingdienst konden wij tot nu toe nog geen uitbetalingen doen. Inmiddels is er goed nieuws: We hebben groen licht van de belastingdienst en er kan overgegaan worden tot betaling.

 

Het goede nieuws hierbij is ook dat het bedrag verhoogd is. Het gaat nu om een bedrag van € 750 bruto als tegemoetkoming voor de reiskosten die gemaakt zijn tijdens de bachelor en de master. De € 750 bruto wordt uitgekeerd na een positieve uitslag van de examencommissie over het behalen van de master Geneeskunde.

 

Ben jij intussen al afgestudeerd en heb je nog recht op deze vergoeding dan word je binnenkort benaderd met meer informatie over de uitbetaling. Studenten die nog gaan afstuderen ontvangen deze informatie bij hun afstuderen.

 

Vriendelijke groeten,

 

Managementteams opleiding Geneeskunde