Ad Valvas

Brexit en Erasmus+ update

Studenten met interesse in studie /stage in de UK

Brexit en Erasmus+

Onderstaande update is vanuit het centrale international office van de Radboud Universiteit binnegekomen over de berichtgeving in het nieuws rondom Brexit en het Erasmus+ programma. Bekijk voor de meest actuele info de dedicated website van de RU voor studenten die naar het VK willen.

Update

Er bestaat nu onduidelijkheid rondom Brexit en de beslissing van het Verenigd Koninkrijk (VK) om géén deel meer te nemen aan het volgende Erasmus+ programma. Dit is ongetwijfeld ook aangewakkerd door de foute berichtgeving in het nieuws. Vrees niet: er verandert feitelijk op dit moment nog weinig.

Beurzen voor studenten

Ook nu komen studenten nog steeds in aanmerking voor een Erasmus+ beurs voor een studie- of stageverblijf in het academisch jaar 2020/21, het academisch jaar 2021/22 en in ieder geval een deel van academisch jaar 2022/23. Dit is vastgelegd in een akkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie welk nog steeds actief is.

Hoewel het VK heeft besloten niet meer deel te nemen aan het nieuwe programma welk vanaf dit jaar zijn intrede zal doen, doen zij nog steeds gewoon mee met het huidige programma welk afloopt aan het eind van de laatste Call (Call 2020) met einddatum 31 mei 2023. Tot die datum kunnen we studenten dus nog een Erasmus+ beurs toekennen.

Kortom: voor het komend academisch jaar (21/22) is een Erasmus+ beurs voor studenten naar het VK gewoon mogelijk.

Website

De dedicated website voor studenten die naar het VK willen, met daarop alle actuele informatie rondom beurzen, visums, verzekeringen, etc. zal de komende dagen worden ge-update.