Ad Valvas

Buitenland stages en code oranje: dringend advies Decaan

Studenten met plannen voor een buitenlandstage / coschap

Buitenland stages en code oranje

Jan Smit, de decaan van onze faculteit, geeft per direct het dringende advies af om niet af te reizen naar code oranje gebieden. Hiermee volgt hij het beleid van de Radboud Universiteit dat op haar beurt weer het beleid van de Nederlandse overheid als voorbeeld heeft.

Wanneer jouw buitenlandse bestemming een code oranje reisadvies heeft vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken en je besluit toch hierheen af te reizen, dan ga je op eigen risico en kan de Radboud Universiteit en de faculteit niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele financiële en of andere gevolgen!

De Radboud Universiteit heeft een uitgebreide informatiebrief opgesteld waarin onder meer alle risico’s benoemd worden waar je rekening mee moet houden mocht je toch op eigen risico naar een code oranje gebied willen afreizen. Lees deze hieronder bijgesloten tekst daarom goed door!

Op basis van deze informatie kun je voor jouw situatie een weloverwogen beslissing nemen ten aanzien van je buitenlandstage.

 

Met vriendelijke groeten,

De opleidingen BMS, Geneeskunde, MMD en Tandheelkunde
het Radboudumc International Office voor studenten

 

Informatiebrief Radboud Universiteit

Beste student,

 

Hoogstwaarschijnlijk heb je al gehoord dat het reisadvies voor (nagenoeg) alle landen in de wereld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken code oranje is. De reden hiervoor is zoals bekend het aantal besmettingen met het coronavirus. Code oranje betekent dat er gezondheids- en veiligheidsrisico’s zijn, alsmede een inreisverbod en/of quarantaineverplichting. Reis alleen naar deze landen als het moet.

 

Wij adviserenje daarom dringend, in lijn met het coronabeleid van de Radboud Universiteit, het plan om naar het buitenland af te reizen niet uit te voeren en in Nederland te blijven. Ons advies is in navolging van het reisadvies van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. In deze e-mail geven we je meer informatie. Lees deze mail daarom goed en volledig door.

 

Studievoortgang

Bekijk of je je stage digitaal op afstand kan blijven doen. Als dat niet mogelijk is, bespreek de situatie met de studieadviseur van jouw opleiding, zij zoeken graag met jou naar mogelijkheden in deze uitzonderlijke tijd. Mogelijk kan er een alternatief worden gevonden in Nederland.

 

Accommodatie

Als je voorziet in grote problemen te komen met accommodatie in Nijmegen omdat je ervan uit bent gegaan naar het buitenland af te reizen, dan zoeken we in samenwerking met de SSH& graag met je naar de mogelijkheden. We hebben een beperkte hoeveelheid kamers beschikbaar. Mocht je in problemen komen, mail dan je naam, studentnummer, gewenste startdatum, budget en eventueel medische noodzaken naar housing@io.ru.nl. We kunnen niets garanderen, maar we zoeken samen met jou graag naar mogelijkheden. 

 

In Nederland

We adviseren je om je gezondheid goed in de gaten te houden. Zodra je klachten krijgt, zoals koorts (38,0 graden Celsius of meer) en verkoudheidsklachten, neem dan meteen contact op met je lokale GGD of bel 0800-1202 om een afspraak te maken voor een Coronatest. Het is belangrijk om dan ook thuis te blijven. Hou de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid nauwkeurig in de gaten.

 

Buitenlandverblijf op later moment?

We hopen dat je ons advies opvolgt en niet naar het buiteland vertrekt. We kunnen ons voorstellen dat je overweegt om op een later moment toch te willen reizen naar je buitenlandse universiteit of stagelocatie.

 

Radboud Universiteit verleent pas toestemming wanneer: