Ad Valvas

Noodstroomtest - woensdag 6 oktober, 16.00 uur

Alle studenten

Noodstroomtest - woensdag 6 oktober, 16.00 uur

 

Om klaar te zijn voor een echte stroomstoring test het Radboudumc jaarlijks ziekenhuis-breed de noodstroomvoorziening. Dit jaar vindt de test plaats op woensdag 6 oktober. Om 16.00 uur wordt de stroom afgeschakeld. De noodstroom gaat binnen 15 seconden aan. De test duurt maximaal 45 minuten.

We zijn als Radboudumc wettelijk verplicht om over een goed functionerende noodstroomvoorziening te beschikken. Bij uitval van het openbare elektriciteitsnet, dienen de meest kritieke installaties binnen 15 seconden van spanning te worden voorzien. En apparatuur die überhaupt niet uit mag vallen, moet voorzien zijn van een accu of UPS (niet-onderbreekbare voeding).

Na de test
Omdat de verlichting meestal niet is aangesloten op noodstroom is dit een goede graadmeter om te zien of de test is afgerond. De verlichting gaat namelijk uit bij het begin van de test en gaat weer aan als de test is afgerond. Controleer na de test of alle apparatuur werkt. Sommige stekkerblokken (met één of twee schakelaars erop) moet je handmatig weer inschakelen. Deze stekkerblokken kunnen ook onder het bureau zitten.