Vacatureladder stages voor studenten Faculteit der Medische Wetenschappen

 
Vacature: Onderzoeksstage op de intensive care
#1
Aron Jansen


20-06-2022 14:33
Zoek jij een leuke, leerzame en praktisch ingerichte wetenschappelijke stage? Geen zin in retrospectief dossier onderzoek? Kom dan onderzoek doen op de Intensive Care!

Achtergrond
Met 11 miljoen doden per jaar is sepsis wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak. De hoge sterfte wordt voor een substantieel gedeelte veroorzaakt door het optreden van 'sepsis-geïnduceerde immuunparalyse', een langdurige onderdrukking van het immuunsysteem waardoor patiënten hun primaire infectie niet goed kunnen klaren en tevens vatbaar zijn voor secundaire infecties.

Wij onderzoeken of het 'filteren' van cytokines uit de bloedsomloop met een extracorporale cytokine adsorber (CytoSorb) het ontstaan van immuunparalyse kan voorkomen of verminderen.

Het onderzoek
Aan gezonde vrijwilligers zal intraveneus een endotoxine worden toegediend. Hierdoor wordt een kortdurende systemisch inflammatoire respons uitgelokt die veel overeenkomsten met sepsis vertoont. Gedurende de endotoxine challenge wordt één groep met CytoSorb behandeld, de andere groep dient als controlegroep.

Het betreft een prospectief gerandomiseerd onderzoek waarbij je o.a. verantwoordelijk zult zijn voor het werven en zelfstandig screenen van vrijwilligers (anamnese, lichamelijk onderzoek, ECG, bloedafname). Daarnaast zul je uiteraard assisteren op de onderzoeksdagen zelf en help je mee met alle logistiek in de dagen daar omheen.

Wij zoeken een student die
- De bachelor Geneeskunde succesvol heeft afgerond en aan een masterstage wil beginnen
- Nauwkeurig werkt en leergierig is
- Affiniteit heeft met acute zorg en handig is
- Het liefst reeds enige klinische ervaring heeft (bijv. al enkele coschappen afgerond)
- Liefst per 1 augustus beschikbaar is

Wat wij jou bieden
- Begeleiding door een ervaren onderzoeksteam
- Opdoen van ervaring in klinische verrichtingen (ECG's maken, venapuncties, prikken van infusen en arteriële lijnen, assisteren bij het inbrengen van dialyselijnen)
- Verzamelen en analyseren van je eigen data
- Begeleiding in het weergeven van je data en academisch schrijven.

Wil je meer informatie, of heb je interesse? Neem dan contact op met:

Aron Jansen
Arts-onderzoeker Intensive Care Research
aron.jansen@radboudumc.nl